2010-03-08 15 瀏覽
星期六經過大角咀見到有小型花海, 為食之人當然去八八. 原來有間細細的餅店開張. 兩位女店主很大方好客, 請街坊食自家製曲奇, cupcakes及三文治. 一問之下, 原來她們本來是做online生意的, 所以間舖會比較細. 亦因如此, 當日只有兩款cheesecake及幾款曲奇賣, 其餘櫃內都擺滿了客人預定的蛋糕我結果買了Blueberry Cheesecake 及 Croquant (果仁曲奇). 先講曲奇, 是meringue底加hazelnut, 香脆但不太甜 (通常meringue都非常甜), 啖啖都食到大粒果仁. 好味 好快就KO了一整包其實我一向麻麻Blueberry Cheesecake, 怕d topping 味道好假同甜. 但食得出呢個cheesecake 十分真材實料, 芝味濃郁, 難得d 藍莓仍有藍莓味

), 啖啖都食到大粒果仁. 好味
好快就KO了一整包

2010-03-06
$60 (其他)
Blueberry Cheesecake
  • Concorde (朱古力蛋糕; 聽店主講係best seller)