2021-04-10 25 瀏覽
早前經過見到有間裝修好精緻嘅小店,位唔多,而且午餐時間成日都要排隊,serve all day brunch,今日星期六中午唔洗等位就來一個weekend brunch。Brunch menu以唔同城市來命名,包括London、Paris、Yokohama、Calcutta同Hong Kong。Calcutta,印度城市加爾各答,係炸雞、窩夫配上印度butter chicken蕃茄醬、乳酪汁同涼拌雜菜。炸雞好嫰口,butter chicken醬都好似去食印度野既口味,而且窩夫入面加咗咖喱粉,感覺更加富異國情懷。而且配菜亦都好有心思,用咗印度菜常用嘅紅蘿蔔、紫椰菜同紫洋蔥加芫荽。好富有印度風味,但又唔會太濃烈,作為一個brunch,一啲都冇over power。
Long  black

Calcutta