餐廳: Porterhouse - Seafood & Steak
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,環境及生態局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了「少鹽少糖食店計劃」,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://www.eeb.gov.hk/food/cn/committees/crss/restaurants.html

2024-06-02 198 瀏覽
餐廳座位舒適,最緊要同自助吧幾近,唔洗行太遠,夠晒方便。乾淨企理,職員服務態度幾好,收碟嘅速度夠快。Buffet brunch 有各款環球海鮮、烤肉專區、意大利麵、熱溶芝士及精選沙律、凍肉拼盤。海鮮區有凍盤和熟食海鮮。涷盤最好吃係大大隻龍蝦,厚肉肥美,肉質鮮甜。生蠔、長腳蟹、青口、大蝦,全部都新鮮。另外,仲有我最愛的lobster roll ,餡料多,加入海葡萄吃落有卜卜脆的口感~龍蝦伊麵、蒸魚、芝士焗龍蝦都出色又精緻。即煮意粉有兩款醬汁可以揀白汁、辣蕃茄汁,麵條就有長通粉或者意粉,配料有菇、芝士粉、煙肉🥓等。大食嘅朋友一定夠飽!烤肉專區M5 wagyu,粉嫩、牛味濃,最驚太生有血水,呢到處理得好,冇血水。另外,還有香脆豬豚腩,肉質軟腍。除咗以上重點區域之外,還有芝士、沙律、火腿、湯、蔬菜等比較開胃、清新的食物🍀甜品區作為甜品控的我都好滿足。款式五花八門,tiramisu、麵包布甸、咖啡cheese cake 、奶茶味panna cotta、泡芙等、雪糕、水果,好豐富。最後,餐飲叫咗latte,職員即時係我面前表演拉花,好開心同surprised~

即煮意粉

烤肉專區