2021-06-10
今日嘅晚飯黎到尖沙咀,揀咗呢間,環境幾舒適,夠晒chill嘅餐廳。叫嘅嘢食並唔多,但都夠晒飽,有飽足成晚嘅感覺。分別叫咗個海膽蟹肉闊條麵同德國鹹豬手。嘢飲我叫咗杯mocktail try try, ginger and tonic. 闊條麵用料豐富,有蟹肉,海膽,三文魚子,蕃茄仔同芝士碎。忌廉同芝士非常掛麵,淡淡都食到蟹肉加三文魚子嘅感覺。海膽就有兩大舊,食落一啲都唔失禮。德國鹹豬手就有酸菜同薯條,有茄汁同埋芥末醬。我覺得豬手整得非常好,外皮脆到不得了,但裏面啲肉仲係好柔嫩,少許粉紅色,仲保持到個水份。薯條亦都非常新鮮好味,口感極佳。嘢飲味道有少少似薑味汽水,但唔會好甜,微微嘅酸味,幾好飲。總結:場內環境幾好,嘢食亦都幾好味。款式多選擇,下次黎會試唔同嘢。
嘢飲味道有少少似薑味汽水,但唔會好甜,微微嘅酸味,幾好飲。