2023-11-14 145 瀏覽
✨慶祝朋友生日,今年揀咗間精緻嘅泰國菜。原來今次揀嘅呢間餐廳係由泰國米芝蓮星級推介Nara集團旗下嘅概念品牌店。朋友都大讚我揀嘅餐廳有心思🩷🩷✨餐廳環境好有驚喜,裝修設計融合咗泰國同西式,位置寬敞,坐得舒服。係太古廣場內嘅餐廳當然有返咁上下嘅質素。🍽️手工班蘭香葉包雞 $168必食嘅菜式😋😋 原本用玻璃蓋蓋住,加咗煙燻,打開玻璃後,就聞到一陣陣香味,即刻胃口大開😋 上枱後斑蘭香葉包裹住大大嚿嘅雞髀肉,花心思嘅手工菜。雞肉肉質香嫩無比,黑椒同其他香料味好重,又唔會蓋過雞肉,有心思,有驚喜。🍽️黃咖喱軟殼蟹 $258軟殼蟹嘅份量好多好多😋😋😋 一上枱係feel到個鍋氣,軟殼蟹即炸好脆口又新鮮。變相好抵食!黃咖喱係有甜嗰隻,超好撈飯食😋😋🍽️菠蘿肉鬆雞肉炒飯 配 燒珍寶河蝦 $198到主食,俾呢個菠蘿肉鬆雞肉炒飯吸引咗😍😍 雞肉粒份量多,加上菠蘿同炒飯粒粒分明。珍寶河蝦係超大隻,遠睇以為係龍蝦😂 肉質都好新鮮!🍽️鮮椰子沙冰 $65椰子味好香濃🥥🥥 沙冰都好細滑,好解渴😍朋友話佢飲過最重嘢食味嘅椰子沙冰。🍽️Roasted Almond Thai Milk Tea $58通常Thai milk te

🍽️手工班蘭香葉包雞 $168

🍽️黃咖喱軟殼蟹 $258

🍽️菠蘿肉鬆雞肉炒飯 配 燒珍寶河蝦 $198

🍽️鮮椰子沙冰 $65

通常Thai milk tea都唔可以改小甜,所以成日因為太甜而卻步左。問職員可唔可以小甜,係可以架😍😍 太好了,呢個位我真係好加分👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻終於都可以飲到少甜嘅Thai milk tea la😽 奶茶上面嘅cream香濃細滑, 好味😼

✨總括而言,呢間泰國餐廳一定我bookmark再回訪嘅No.1🫶🏻 鍾意佢嘅環境,職員都好有禮貌,笑容滿面,餐廳攞咁多獎係應得嘅😼😼

———————————————
慶祝紀念