2018-10-18 205 瀏覽
每星期都要開會,坐喺會議室。來來去去都係報告進度、檢討改進,有時都覺得好悶。今日上司提議出去揾間cafe開會,嚟到Artisan Room。環境優雅舒服又安靜,上一層仲有正,長餐枱旁邊有落地大玻璃,開揚光猛,真係坐喺到開會都醒神d!Cafe提供嘅食物都係以light food為主,但都主打新鮮、organic 同自家製。 我叫咗個blueberry muffin 同一杯flat white。Muffin 雖然細細個,但勝在夠鬆軟而且有蛋香味。咖啡嘅奶泡唔算細滑,不過咖啡底濃,足以提神!同一件事,換咗個環境,轉個心態去做,就有唔同效果,今日開會好有效率,好精神呀!

2018-10-04
$60 (早餐)