2020-10-14 637 瀏覽
今日去開佐敦經過澳牛,因為已經有幾年無食,所以就一個人跟住條人龍入咗去,侍應帶我坐到張對面位已經有人坐係度食緊嘢嘅女人,而且中間無間板,我見佢已經食完,差杯奶茶未飲,所以我先唔介意就坐低,叫咗個常餐,其實我心入面都驚,始終無塊板隔住個唔識嘅人!我食食下,對面個八婆突然打咗個乞嗤!頂!周圍好多侍應,我望住D侍應求救啦,點知一個都無理過我!我即刻埋單走人!返到屋企成日都喉嚨痛!首先!我已經唔評論澳牛嘅食物質素,但係今時今日香港飲食業就係俾呢班害群之馬累死!點解人哋餐廳要嚴守最基本人多嘅時候放塊板去隔離,已經唔好講保持人與人之間嘅1.5米,座位逼到全部都係人!搭檯唔緊要!咁係咪應該加塊板隔開???今日如果唔係趕時間,我一定報警!因為呢間澳牛已經嚴重違反隔離令,我仲見到一張圓檯坐5個人,佢哋明顯就唔識對方!但又無隔板!唔該下次如果有人唔怕死去食嘅話,幫手反映一下!希望唔好將病毒不斷散播出去!