餐廳: The Jungle
資訊:

2020-07-13 458 瀏覽
今日同三個朋友尼到佐敦新開既尼泊爾餐廳。 甫入餐廳,感覺好似踏入樹林中, 四周充滿綠葉裝飾,裝飾別緻,給人舒適感覺喜歡餐廳門口對外開放的吧桌。午市套餐78 蚊, 有starter, 可簡沙律或蘆筍忌廉湯,主菜奉送咖啡或茶。 當日既食物除左賣相吸引, 食物質素都唔錯。 以下係同朋友分享既幾款菜式:推介菜式⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️西冷牛扒配薯菜牛扒上既海鹽同黑椒分量岩岩好, 點綴左牛扒既香。雖然煮得有點熟,但係不失牛扒既口感,肉汁十足, 出面咁平既價錢一定買唔到咁靚既牛扒食。 雞肉長通粉個長通粉都唔錯,有足料雞肉, 個醬幾特別,辣辣地,幾惹味。 Momo (尼泊爾餃子) 其實豬肉味既餃子味道同賣相同小籠包差唔多, 仲有素菜同雞肉既選擇,都幾特別下。 同小籠包唔同既係個醋換左個特色辣醬,但味道又幾夾。 其實呢到既mocktail 都唔貴,而且好多料,但個人唔鐘意杏仁味太重同朋友坐左兩個鐘, 呢到環境氣氛都唔錯,午市套餐十分抵食!

當日既食物除左賣相吸引, 食物質素都唔錯。

以下係同朋友分享既幾款菜式:

推介菜式⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

西冷牛扒配薯菜

雞肉長通粉

個長通粉都唔錯,有足料雞肉, 個醬幾特別,辣辣地,幾惹味。

Momo (尼泊爾餃子)

Berries  smoothie

同朋友坐左兩個鐘, 呢到環境氣氛都唔錯,午市套餐十分抵食!

Berries  smoothie
  • 西冷牛扒薯菜