2022-11-07 826 瀏覽
荃灣廣場愈黎愈多高質食店進註呢邊比較少有西餐見B.O.T.H.係西式而且目測店面座位較多就三人行入去食個晚餐我地坐窗邊都幾有feel!店內亦都有更舒服嘅卡位供選擇選左個Daily Pasta😚煙鮭魚、茴香、芝士白汁意大利麵 ($135)Menu上無寫價錢,但每一款係$135有d唔明點解唔寫埋出黎😂意大利麵煮得比較硬身對我地黎講口感不錯掛左唔少芝士白汁係上面呢個咁大路嘅菜式達到standard主要係多料,煙鮭魚都好多片另外叫左個香脆黑松露薯條 ($68)😎三個人食份量岩岩好一食就覺得一定要配住啤酒/野飲!!非常香脆,有少少似用左啤酒炸薯條嘅口感而黑松露就同啲薯條一齊炸過再蘸蛋黃醬都係完美組合要襯熱食希望日後會轉為用黑松露醬咁黑松露呢個主角嘅味就可以更出色Night Special就叫左個慢煮原條八爪魚及海蝦($158)B.O.T.H.呢間餐廳係燒物時好中意用埋煙燻所以就為菜式增加多一層味覺嘅享受當中海蝦煙燻過後所吸收嘅香氣比八爪魚多友人都大讚呢隻蝦燒同燻得好而八爪魚可能係慢煮關係比較淋身平時我地中意口感較爽口嘅八爪魚不過食完之後覺得好彩八爪魚係淋因為份量都有2-3條八爪魚腳如果唔係淋身排
荃灣廣場愈黎愈多高質食店進註
呢邊比較少有西餐
見B.O.T.H.係西式而且目測店面座位較多
就三人行入去食個晚餐
我地坐窗邊都幾有feel!
店內亦都有更舒服嘅卡位供選擇

選左個Daily Pasta😚
煙鮭魚、茴香、芝士白汁意大利麵 ($135)
Menu上無寫價錢,但每一款係$135
有d唔明點解唔寫埋出黎😂
意大利麵煮得比較硬身
對我地黎講口感不錯
掛左唔少芝士白汁係上面
呢個咁大路嘅菜式達到standard
主要係多料,煙鮭魚都好多片

另外叫左個香脆黑松露薯條 ($68)😎
三個人食份量岩岩好
一食就覺得一定要配住啤酒/野飲!!
非常香脆,有少少似用左啤酒炸薯條嘅口感
而黑松露就同啲薯條一齊炸過

除左抵飲就係好飲
至少味道唔會似假果汁
而且組合新穎
認真製作!
分別係Mdnight Waltz (Kyoho grapes/lemon/soda)
同埋Hawaii Beach (Peach/pineapple/soda)

Mdnight Waltz成杯漸層紫真係有midnight feel😂
提子係甜左啲啲但可接受
就好似食緊日本提子嘅甜度
而Hawaii Beach係橙黃色嘅drinks
呢杯就會比較fresh
爽口而不酸
個人比較中意呢杯多啲
但2杯都不錯

買單每人$170, 都算係抵食而且食物都感受到係用心準備
係可以encore的!
已是第二次來了
2022-11-05