2022-10-09
去到觀塘同朋友慶祝生日🎂,找到一個裝潢設計不錯、而且燈光柔和有氣氛,空間感亦高唔會好擠逼;食物方面,睇得出擺盤係精心設計,亦食得出係有用心製作,所以定價方面對比🆚同區工廈餐廳🍴稍為高咗一點點🤏———————————————————————————🍽 芝土大蝦🍤海鮮酥皮盒💬頭盤已經咁有誠意,炸蝦🍤放在酥皮盒上,香脆可口,味道有驚喜☺️.🍽 香煎鵝肝多士伴肉桂蜜糖燴梨🍐💬一大塊厚厚嘅鵝肝煎到香口,伴上多士,果然係前菜都已經令人打開到胃口☺️.🍽日式🎌磯煮南非鮑魚伴三文魚籽💬每一片嘅鮑魚都係相當之濃郁有咬口,食得出經過醃製烹調嘅工序,非常滿意☺️.🍽法式🇫🇷洋蔥🧅濃湯伴芝士香草多士🍵💬味道都算係濃郁,感覺和順帶清甜,絕對係精製嘅感受,配埋法包多士已經滿足☺️.🍽香草🌿烤紐西蘭羊架🐏伴炒野菜.煙肉酸忌廉烤新薯🥔紅酒濃汁💬羊架肉嫩有驚喜,兩支骨比起單骨更有口感,加上紅酒汁香濃有提升作用,非常味美☺️.🍽 杜洛克黑毛豬鞍🐽伴焦糖菠蘿🍍.炒野菜.煙肉酸忌廉烤新薯🥔💬豬鞍夠juicy,偏粉嫩,調味略淡,反而菠蘿🍍更吸引,鮮甜多汁💦.🍽 澳洲🦘Ⓜ️5️⃣和牛牛柳🐮伴炒野菜.煙肉酸忌廉烤新薯🥔💬和牛確係有質素,上面多咗層
———————————————————————————
🍽 芝土大蝦🍤海鮮酥皮盒
🍽 香煎鵝肝多士伴肉桂蜜糖燴梨🍐
🍽日式🎌磯煮南非鮑魚伴三文魚籽
🍽法式🇫🇷洋蔥🧅濃湯伴芝士香草多士🍵
🍽香草🌿烤紐西蘭羊架🐏伴炒野菜.煙肉酸忌廉烤新薯🥔紅酒濃汁
🍽 澳洲🦘Ⓜ️5️⃣和牛牛柳🐮伴炒野菜.煙肉酸忌廉烤新薯🥔
💬和牛確係有質素,上面多咗層寶雲酥,增加咗一份口感,每款都添加食用花,畫龍點睛🌸