2024-04-28 86 瀏覽
之前月生日朋友請食飯請咗我呢一間板神食,早兩個禮拜book既枱,好彩仲有吧檯位餐廳而家做緊感謝祭$ 398蚊一個人鐵板燒14品, 唔同部位要再另外加💴我同我朋友分別嗌咗唔同set🐮set1 澳洲和牛厚燒($448) 🐮set 2 和牛A5厚燒 ($648 )再加咗支細清酒 同正常鐵板燒餐廳一樣 佢會將啲材料放喺你面前畀你影相,我哋兩個人所以佢就將兩個人嘅份量一齊放落同一隻碟度海鲜有蠔有鮑魚同埋蝦另外有少少前菜同有個甜品 前菜有幾塊刺身同一碟沙律,加小拌菜。之後係煎蠔味道都正常。食完之後就上煎鮑魚,鮑魚煎得唔錯火候控制得幾好。另外佢係用咗啲香草牛油去煎 ,所以調味嚟講都唔單調。再之後煎埋隻蝦,呢個都正正常常之後有啲🥬烤蔬菜用來間場,仲有個麵豉湯 再之後就入正題 :🐮澳洲和牛同A5厚燒 個牛佢好似會問你想要幾多成熟,但係推薦好似係五成,所以我哋兩款都嗌咗五成熟。個師傅知我哋點咗兩款餐好好人問我哋會唔會想人一半,我哋話ok於是左於是乎佢將兩塊牛分成八件再畀我哋每人四件四件 。兩款牛食落都好好味 ,A5嗰隻油脂感重少少入口即溶,澳洲嗰隻就肉味重啲稍為有少少咬口,但係都好好味。如果約兩個人嚟食我

我同我朋友分別嗌咗唔同set
🐮set1 澳洲和牛厚燒($448)
🐮set 2 和牛A5厚燒 ($648 )
再加咗支細清酒
海鲜有蠔有鮑魚同埋蝦另外有少少前菜同有個甜品

前菜有幾塊刺身同一碟沙律,加小拌菜。之後係煎蠔味道都正常。

再之後煎埋隻蝦,呢個都正正常常
之後有啲🥬烤蔬菜用來間場,仲有個麵豉湯

再之後就入正題 :🐮澳洲和牛同A5厚燒
兩款牛食落都好好味 ,A5嗰隻油脂感重少少入口即溶,澳洲嗰隻就肉味重啲稍為有少少咬口,但係都好好味。如果約兩個人嚟食我都推薦一人叫一款唔同嘅,我見隔離枱嗌咗薄燒係一塊薄牛肉包住啲蔥花,跟住一人有兩塊定三塊,對比起來講一定係嗌厚燒正好多 。

食完牛之後就係一個和🍚牛炒飯,和牛炒飯炒得好香 ,粒粒分明口感幾好,同埋份量都足。

之後甜品有🍡蕨餅同埋焦糖煎多士:蕨餅軟糯唔黐牙,個多士香脆易入口,用嚟埋尾好唔錯。

我哋叫呢款🍶清酒 ($250 300ml) 比較輕身清爽,少少甜好易入口,用來配鐵板燒一流,推薦大家都嗌細細支可以解腻 。

坐吧枱其實都幾過癮,有得食有得睇,同埋今次睇得出我哋呢個師傅手勢唔錯
呢間餐廳整體嚟講幾好,性價比唔錯,食物質素都好好,環境氣氛都冇咩可以彈,唯獨是佢人手唔係好夠有時叫佢加茶叫咗幾輪先有人過嚟,可能係因為我星期六晚過嚟,睇得出佢所有枱都坐滿 。
2023-10-15