2021-12-28 66 瀏覽
12月24號平安夜。先生竟然帶我嚟鬼屋食飯😂環境佈置十分有趣,充滿玩味。Staff都好有禮貌,友善。如果可以坐窗邊位置就好啦,可以望下街。我哋被帶到去中間位置嘅小圓枱。餐枱set up 靚靚,略嫌小圓枱太細小😂5-course menu $528 per head Starter: 煙燻火腿吐司🍞芒果帶子他他。吐司林左,但帶子他他幾特別😋意大利雜菜湯,一般茶餐廳水準😑我同先生就分別叫左唔同嘅Main 香煎鴨肝卡邦波菜麵,幾好食😋鴨肝煎得啱啱好,油香好正。M5 和牛燒汁炒飯,牛幾好食,但個飯唔得,太濕。龍蝦鱈魚二食,先唔好講好唔好食,個擺盤有d曳囉😅威靈頓牛😋👍🏻 飲品方面叫左一杯白朱古力抹茶沙冰,呢個好好飲。另一杯洛神洛神花梳打水,超難飲🤮最後上左個甜品,係pana cotta ,都係唔好食。整體嚟講,呢個價錢,呢個環境,呢個食物質素,我覺得都算係可以接受。⚠️唯一唔滿意嘅係,d 安排,上菜有d亂,無mark低咩枱上左咩菜,搞到d staff 周圍撞問下人哋食左咩餸,搞到d staff 同客人有d尷尬😳 安排上可能缺乏經驗?可以安排得更好。例如一個staff manage 指定4-6枱,
12月24號平安夜。
先生竟然帶我嚟鬼屋食飯😂環境佈置十分有趣,充滿玩味。

餐枱set up 靚靚,略嫌小圓枱太細小😂

5-course menu $528 per head

意大利雜菜湯,一般茶餐廳水準😑

M5 和牛燒汁炒飯,牛幾好食,但個飯唔得,太濕。

龍蝦鱈魚二食,先唔好講好唔好食,個擺盤有d曳囉😅

威靈頓牛😋👍🏻

飲品方面叫左一杯白朱古力抹茶沙冰,呢個好好飲。
另一杯洛神洛神花梳打水,超難飲🤮

最後上左個甜品,係pana cotta ,都係唔好食。

⚠️唯一唔滿意嘅係,d 安排,上菜有d亂,無mark低咩枱上左咩菜,搞到d staff 周圍撞問下人哋食左咩餸,搞到d staff 同客人有d尷尬😳 安排上可能缺乏經驗?可以安排得更好。例如一個staff manage 指定4-6枱,或者出菜紙大家mark返

2021-12-24
平安夜