2017-06-22 5490 瀏覽
今日係同女朋友既周年記念日特登揀左間環境同格調都好適合既餐廳 – COSSI 我地點左一個餐再加一個主食再加一個小吃SHARE炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒套餐加左38蚊轉個餐, 會多左一個餐湯, 沙律同麵包最令我有驚喜既就係個麵包, 因為佢個醬真係無得頂我問個店員係咩醬黎, 佢話係自家製既超香同超MATCH WITH個麵包!! 講返個主菜, 牛扒勁大塊, 我地叫左五成熟, 一切就馬上一分為二食落口感唔錯, 而且牛味好重, 好鐘意, 有少少牛既UN度, 但係口感唔差, 而且塊牛除左大塊之外仲好厚下, 五成熟仲見到入面紅紅地, 可見廚師掌握得剛剛好 慢烤鐵板脆皮德國咸豬手未上台已經聞到香氣傳過黎, 因為仲係鐵板上面, 上到台仍然都係ZI ZI聲,SIZE有拳頭咁大, 而且只有一條直骨, 輕輕一切就成條骨可以拎到出黎因為仲係好熱辣辣, 所以非常易切, 一切就聽到SIP SIP聲, 係皮太脆所以先會發出呢種聲音!! 正, 一食果然係皮脆肉嫩, 我覺得最佳既食法一定係一口一塊肉, 要有皮同肉一齊食, 咁樣個口感最正!! 蜜糖芥末酥脆雞翼即叫即整大雞翼!! 蜜糖芥末味唔單止係皮上面, 連肉都食到同聞
今日係同女朋友既周年記念日
特登揀左間環境同格調都好適合既餐廳 – COSSI

我地點左一個餐再加一個主食再加一個小吃SHARE
炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒套餐
加左38蚊轉個餐, 會多左一個餐湯, 沙律同麵包

最令我有驚喜既就係個麵包, 因為佢個醬真係無得頂
我問個店員係咩醬黎, 佢話係自家製既
超香同超MATCH WITH個麵包!!

慢烤鐵板脆皮德國咸豬手

蜜糖芥末酥脆雞翼
即叫即整大雞翼!! 蜜糖芥末味唔單止係皮上面, 連肉都食到同聞到好香既蜜糖芥末味!! 炸到個表面好香脆, 但入面都KEEP到嫩滑!! 食到我地LUM LUM脷!!

現場環境同氣氛都一流!! 價錢都唔算太貴, 仲要有好多唔同菜式選擇, 值得一試
2017-06-08
紀念日