2021-02-07 2572 瀏覽
🇭🇰Oasis Bar & Grill ·依家無得夜晚堂食真係好難約朋友見面🥺🥺我平時食tea都係鍾意食鹹點多啲 難得見到呢間既teaset有得全部要鹹點我就約左朋友黎食 估唔到都幾有驚喜🤩而且佢呢度既環境坐得好舒服 好適合坐低慢慢吹水😌·all savoury afternoon tea $428 for two·scones因為個staff話佢地個scones係啱啱焗好 所以我地就決定食左佢地先😈佢個scone真係熱辣辣 一擺入口已經加分 佢個質感同味道都唔錯 幾有驚喜 不過唔知係咪因為佢太大舊 食到最尾有啲好似蛋糕咁🤣🤣·bottom layer因為佢所有都係鹹點 所以我地都無話特別分食邊啲先啦 就咁由底層開始😂😂佢個青瓜蛋沙律三文治幾有驚喜 佢本身個蛋沙律整得幾好食 而且個青瓜好夠薄得黎清清地 唔錯🥒之後佢個蟹餅都好真材實料 出面好脆 而且入面真係食到一疏疏蟹肉 我自己幾鍾意🦀️😍個煙三文魚餅乾又係好唔錯 佢個煙三文魚鹹度好適中 最後個beyond meat burger我自己就麻麻啲 因為我始終覺得呢啲素肉有一陣草味 我自己鍾意真既beef patty多啲🤭🤭·top laye
🇭🇰Oasis Bar & Grill

all savoury afternoon tea

bottom layer
青瓜蛋沙律三文治

top layer
車厘茄大蝦配牛油果醬

因為bottom layer全部都好好食 所以我地對呢層期望好高 但係我自己就覺得呢層啲嘢食調味重手左少少咁 無下層個啲咁出色🤣佢個parma ham實在太鹹啦 所以好似覆蓋曬蘆筍個味咁🤔🤔之後個車厘茄大蝦我個朋友話唔錯既 個蝦幾好味 不過都係偏濃味少少🦐🙊之後個鵝肝醬多士反而唔錯 口感唔錯 而且唔會話太腥😌最後個黑松露大啡菇都唔錯 甜甜得咁幾好食 不過我自己覺得可以再juicy啲😈😈
peach iced tea $28
peach  iced  tea

佢呢個都幾好飲 唔會話太甜 好夾個teaset 不過唔知係咪佢個果乾漬過既原因 佢有一個好特別既回甘 同平時飲開既有啲唔同🤣
#rbyeat
#rby西餐