2019-12-05 76 瀏覽
今日因為工作關係咁啱會行過南昌站 諗住一於就行吓位於南昌站嘅呢間商場V City啦 一入去就畀一間裝修超靚嘅日本餐廳-漁釧吸引住啦 門外有大大嘅日本燈籠。餐廳出面有好多食客排着隊等食 見到咁多人 一於趁下熱鬧啦 等左成半個中 一邊睇住餐牌上面精緻嘅日本美食超期待😋餐廳服務超好 一坐低已經有幾個侍應過嚟望吓需唔需要加茶 又好留意我哋幾時想落單 食客好多 要有嘅服務質素都真係唔係咁容易 餐廳入面嘅食物選擇都好多有壽司 天婦羅 黃金軟殼蟹 刺身 仲有啲好特別嘅壽司種類例如係火灸和牛壽司 🤭🤭令我最驚喜嘅就係黃金軟殻蟹同埋和牛壽司啦 黃金軟殼蟹外皮超香脆 被濃濃嘅鹹蛋包住但入面嘅蟹肉依然保持厚實既口感 兩隻味道神奇咁樣好夾完全中和左鹹蛋嘅油膩感和牛壽司同樣都係好驚喜 原本只係覺得比較特別想叫黎試下 但意想唔到和牛肉汁勁豐富 加上微微煎過 外面係好香嘅油香味 咬落入口即溶🥰🥰係幸福既感覺壽司雖然唔大件 但係件件都係手工心思之作 一啖一件 啱晒女仔食 😊下次一定要再叫多d種類 試哂佢啊

2019-10-30