每隔一段時間就會搵泰國野食,我最鍾意食生蝦同海鮮,今次食呢野出名食東北菜,睇嚟係以咖哩為主打,就嚟試吓啦!大讚 ︰ 原條鹽燒魚 - 燒到熱辣辣上碟,魚肉鮮甜又滑,有油分,鹹鹹地,真係好好食!輕易將鹽燒嘅皮分離,然後食入面嘅肉,魚身多骨,食嘅時候要小心好鍾意呢隻小龜龜做裝飾!必食泰式生蝦 - 其實度度食生蝦都係差唔多,呢碟啲蝦都幾爽。炒咖哩蝦 -呢隻咖哩比較甜,適合唔食得辣嘅朋友。蒜蓉包 - 另外叫嚟配咖哩食,唔加咖哩都夠蒜香味。蒜香炒毛茄 - 即係秋葵,成日覺得秋葵炒其他野唔襯,今次佢炒返自己就啱啦!木瓜奶昔 - 無咩木瓜味,不過可以解辣,食完生蝦上嘅辣椒辣到噴火,飲呢杯中和返。泰式龍眼冰 - 罐頭野,勁甜,粒龍眼又甜,再配糖水...OMG 飲唔到落去

原條鹽燒魚
好鍾意呢隻小龜龜做裝飾!
泰式生蝦
炒咖哩蝦 -呢隻咖哩比較甜,適合唔食得辣嘅朋友。
咖哩炒大複
蒜蓉包 - 另外叫嚟配咖哩食,唔加咖哩都夠蒜香味。
蒜蓉包
蒜香炒毛茄