2018-10-28 224 瀏覽
銅鑼灣又一台式飲品店加入戰團。之前睇 {{ Just Bobba }} 簡介原來佢地係由天仁茗茶團隊創立。Foodamin 俾呢個點吸引而且有所期待。所以決定去試下。放工時間未到。只有大約7至8人在排隊。所以唔使等好耐。Foodamin同表妹分別揀左佢地推介嘅蘭香烏龍茶以及榴槤鮮奶綠。蘭香烏龍茶入口唔苦澀。尚算清香。但茶底唔算得上濃郁。味道只屬不過不失。而令人期待嘅榴槤鮮奶綠味道唔濃郁之餘。亦略嫌口感唔夠稠身。只有榴槤醬香味但完全唔覺得有榴槤肉打喺飲品入面。而且價錢偏高。味道普通。完全唔值。佢地嘅賣點係日日新鮮製作三款口味(黑糖/蜂蜜/紅火龍果) 嘅手作珍珠。新開張期間限定推出榴槤珍珠。既然手作珍珠係賣點。當然要試下比較特別嘅紅火龍果同限定口味榴槤珍珠啦。可惜無論係紅火龍果抑或係榴槤珍珠都相當普通。唔覺得新鮮之餘亦偏硬身。桃紅色紅火龍果珍珠保留左一粒粒黑色火龍果籽。食落提升左口感。但由於火龍果味偏淡而甜味較濃。加上珍珠質地過硬。感覺好似食緊果汁軟糖。不爽。同樣榴槤珍珠唔夠軟身。唔香濃。欠缺榴槤味道。飲品冇特別。珍珠亦唔好食。剛開張冇耐好似未能贏到

飲品冇特別。珍珠亦唔好食。剛開張冇耐好似未能贏到口碑。要加入台式飲品店大戰似乎有d 難度。希望日後製作會加以改良。提高水準。計劃要試嘅朋友。暫時大概不必專程去排隊了。