2020-06-27 541 瀏覽
朋友話帶我去滾,我話什麼?佢笑笑口話想約我去打邊爐唔好諗邪嘢。其實呢間火鍋店我已經去過而且印象也不錯,佢地叫到就去一齊嘆下火鍋吧。去滾夜報就係佢地 Menu 超玩味! 夠特別!湯底,火鍋料,小食和酒水都多選擇的。店內裝修到似舊香港夜總會咁,而且用上霓紅燈箱做裝飾,一出 lift口就好有 feel, 牆上掛滿是日推介食材。每次去食火鍋都會選的,普通野但當湯底夠野味獨到,豆腐就會吸收晒所有精華,可口嫩滑。百花齊放菜盤可供客人自選,揀生菜,超甜粟米,小雲耳爽脆,炸芋頭放湯唔會溶晒,還食到粉粉嘅芋香。金光閃閃嘅火鍋鍋子實在富麗堂皇 有霸氣湯底係火鍋嘅靈魂,可以讓食物更有層次添。今次試左鴛鴦湯一辣一唔辣,大家就自己喜好,蕃薯薯仔豬骨湯比朋友們,自己同嘗辣嘅朋友仔更係要麻辣嘅,後欄剋星好搞笑嘅湯底名,其實係鮮淮山麻辣鴨血湯,滾起香辣撲鼻嚥下口水,準時開餐,先試口麻辣湯同鴨血先,鮮辣後慢慢麻起來,鴨血入晒味嫩滑非常。 這個特別嘅用具非常好用,放食材 chok幾 chok就剛熟。要食就食牛魔王拼盤 今次豪一次加多份至尊寶 崩沙腩同黑毛豬豚肉,大家食得好盡慶,唔使就住,有牛味口感軟淋同有嚼頭都可以食晒,
去滾夜報就係佢地 Menu 超玩味! 夠特別!
湯底,火鍋料,小食和酒水都多選擇的。

金光閃閃嘅火鍋鍋子實在富麗堂皇 有霸氣

要食就食牛魔王拼盤 今次豪一次加多份至尊寶 崩沙腩同黑毛豬豚肉,大家食得好盡慶,唔使就住,有牛味口感軟淋同有嚼頭都可以食晒,個人最鐘意係崩沙腩片肥瘦適中濃濃牛香。

叫左瓶自家製冬瓜意米水,解解熱氣,飲埋生啤,飲品反而價錢較食物高。
2020-06-20