2018-06-10 196 瀏覽
新開嘅cafe,來自台北餐廳有落地玻璃,下午自然光透入,感覺開揚🖼呢次係晚餐,又係另一種感覺店名幾得意😆👉🏻Mamaday‼️食物嘅名都明顯諗過度過,有d係幾過癮至於質素絕對唔係麻麻地😌店員服務都算有禮。[隨便炸的啦]即係炸物拼盤,上枱仲係熱嘅,唔係炸定,整體唔錯呀,唔會炸到乾爭爭。炸蝦爽脆🍤⋯洋蔥圈同魷魚圈都唔會炸漿過厚,啱啱好👍🏻尤其鍾意薯條🍟,好香口,上面層味粉好惹味。主菜都幾好食,但未至於令人回味🤔~好似呢款黑松露野菌意大利麵🍝。上枱都聞到好香嘅黑松露味😃醬汁唔太漏,亦做到掛麵效果👍🏻野菌味淡但配上醬汁都算啱啱好。中間嘅炸金菇幾得意🍄都係第一次食全炸金菇係幾惹味❗️ 🍕🍕另一主食揀左軟殻蟹芝士pizza🍕🍕。Pizza係薄身嗰隻,脆身唔錯~好彩唔係燶邊😅千島醬加芝士🧀個人係幾鍾意呢隻醬嘅。至於主角🦀軟殻蟹,其實只係炸脆身擺喺中間🤔呢點就一般...。最後植得一提👉🏻pizza上係有薯仔架冇諗過可以擺上pizza但又出奇地夾,幾好味喎🍹呢度嘅飲品,某d都幾特別⋯外形適合呃like。好似呢杯草莓沙冰,有藍色又有粉紅色💙💖,樣子幾討好. 味道冇想像中咁甜....可能因為標榜用手工草莓醬混成
新開嘅cafe,來自台北

至於質素絕對唔係麻麻地😌店員服務都算有禮

隨便炸的啦💰

中間嘅炸金菇幾得意🍄都係第一次食全炸金菇
係幾惹味❗️
黑松露野菌意大利扁麵

🍕🍕另一主食揀左軟殻蟹芝士pizza🍕🍕

至於主角🦀軟殻蟹,其實只係炸脆身擺喺中間🤔呢點就一般...

最後植得一提👉🏻pizza上係有薯仔架
冇諗過可以擺上pizza但又出奇地夾,幾好味喎

千島軟殻蟹芝士比薩

🍹呢度嘅飲品,某d都幾特別⋯外形適合呃like

好似呢杯草莓沙冰,有藍色又有粉紅色💙💖,樣子幾討好. 味道冇想像中咁甜....可能因為標榜用手工草莓醬混成,冇落糖水😯👍🏻沙冰幼細

不過藍色冰嘅部分,飲唔到有味🤔圓圓嘅杯子,份量都唔少~都不失為一杯解渴飲品
草莓沙冰

至於青檸蜂蜜梳打,友人話即係青檸梳打,🐝蜂蜜味就唔係好飲到😅除左賣相得意,用左實驗杯,其實都冇咩特別😶
青檸蜂蜜梳打

2018-06-03