2024-01-25 58 瀏覽
門口既裝修玩味十足,裡面既顏色以紅白為主,牆🧱上面仲有唔少搞鬼同勵志既金句,令人食得幾開心😂 除左提供傳統懷舊地道小食之外,當中仲加左啲新元素,幾有新意~ 味道方面都唔錯ga👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)白果腐竹雪耳桃膠 🟡 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)呢道既糖水🥣都低糖,所以會健康啲~ 個白果腐竹糖水🥣味道清甜,啲腐竹煮到溶晒,所以糖水質地係奶白色既,質感綿滑濃厚,豆味清新~ 而且用左冰糖🧊去煮,感覺更加順滑滋潤~ 另外仲有爽滑既雪耳同有平民燕窩美譽又煙韌既桃膠,口感幾豐富~ 如果甜啲個香味就更加出~芒果王子🥭 - $56 (好味指數:😍😍😍😍)芒果王子🥭係由楊枝甘露、椰果🥥、蘆薈同桃膠整成,啲芒果🥭芳香馥郁酸酸甜甜咁,有汁亦都有果肉👍🏻 西柚🍊味道清新又有咬口,一咬開就有果汁🍹喺口腔四散既感覺幾正🤤 椰奶🥥🥛香甜,西米煙韌軟糯,蘆薈清甜,桃膠爽滑煙韌~ 整體口感滑潤,甜而不膩幾好👍🏻XO醬炒蘿蔔糕🔥⚪️🥕🍰 - $36 (好味指數:😍😍😍🤩)比較少食炒既蘿蔔糕⚪️🥕🍰,所以叫左黎試下🤤 蘿蔔糕⚪️🥕🍰質感比較厚實,有少少火腿粒🥓,如果蘿蔔味⚪️🥕再出啲就更加好~ 而炒過會香口啲,亦

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

白果腐竹雪耳桃膠 🟡 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)

芒果王子🥭 - $56 (好味指數:😍😍😍😍)

比較少食炒既蘿蔔糕⚪️🥕🍰,所以叫左黎試下🤤 蘿蔔糕⚪️🥕🍰質感比較厚實,有少少火腿粒🥓,如果蘿蔔味⚪️🥕再出啲就更加好~ 而炒過會香口啲,亦多左啲焦香,size切到一啖就可以食到👍🏻 加埋XO醬就再濃味啲,不過個XO醬偏鹹為主,如果再鮮味啲就更加好~

鴨腎菜乾豬骨粥 🦆🥬🍖🥣 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
個粥🥣有唔同層次既鹹香,香濃入味~ 質感軟綿,唔會過稀或者過杰,又可以潤肺🫁 啲鴨腎🦆肉色紫紅,肉質厚實又彈牙~ 菜乾🥬喺蒸乾左啲水分之後,香味濃郁又甘甜,配埋肥瘦適中又油香既豬骨🍖,幾有層次同埋煲得夠火候🔥

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩