2023-02-06
有時搭巴士會經過呢間餐廳都比佢門面吸引咗,因為成間都係粉紅色牆,雖然我唔係粉紅色控但都覺得幾靚,餐廳入面裝修足滿玩味感覺,配色大膽,有時更有不同主題會更改場內佈置,係打卡cafe的好選擇SKY FLY 雲朵草莓伯爵奶茶 💓$55當時到訪咁岩餐廳同TWININGS品牌有合作,所以就推出咗一系列用茶底的飲品,外表超吸精打卡因為除咗飲品外上面有大大舊既棉花糖,底下的士多啤梨好清甜,配搭埋上面的奶茶幾freshMAYA’S SPECIAL 抹茶士多啤梨拿鐵$55就是牛奶抹茶的味道,仲加咗士多啤梨醬係底,味道不錯唯一就是份量太太少了EXECUTIVE SET $118一個套餐入面都幾多野食,每樣份量都小小的,岩晒可以share一齊食試多幾樣野,set入面包括鐵觀音茶葉蛋冷麵、芝士年糕、台意炸雞配炸饅頭,饅頭新鮮炸出夾住炸雞幾好食LINCH SET $128吉列黑毛豬日本米配炸豆腐香辣蕃茄酸醬,黑毛豬扒炸得有啲過火,比較乾身不過有豬扒醬搭救,另外LUNCH SET配搭的抹茶牛奶布甸都好好食
SKY FLY 雲朵草莓伯爵奶茶 💓$55
MAYA’S SPECIAL 抹茶士多啤梨拿鐵$55