2019-12-02 420 瀏覽
今日黎到依間「女人唔狠、男人唔愛」既去滾😛🍽去滾火鍋店選址銅鑼灣金朝陽中心,行完街去醫肚岩晒!餐廳既佈置裝修非常有心思,以霓虹燈牌做主要既店裡觸目既裝飾,而牆身都有手繪畫,好似令人置身係另一個繁華盛世之下。裝修吸引,野食又如何呢🥢😋都好唔錯!!醬料自助形式,選擇多,沙茶沙嗲同薑蓉都有!鍋底點左個胡椒豬肚雞煲,有半隻既新鮮雞件,唔好睇少佢,淥熟左雞肉係好嫩身,而且份量頗多,夠3-4個人分量!而個湯都好清甜,清甜得黎有胡椒既辣味,豬肚都洗得好乾淨,都大大舊,滾下滾下非常入味!依到既牛同豬都用料上乘,好多選擇,有A5既鹿兒島牛、崩沙腩、濟洲黑豚肉等等,而今日我地簡既主角係至尊天九牛腩頭,真係第一次食,平時都係食開牛腹牛肩脊,牛腩頭原來都好正!牛腩頭一樣有雪花脂既分佈,唔會瘦丫丫,都唔會過肥膩口而且切成薄片放得好靚咁上,依到擺碟仲會有人個排九牌,好得意,今次個牌又教我牛滾十秒食得啦🤩牛肉入口肉質稔身,牛味係好濃😍😍😍一食就知係靚野,啖啖都好滿足!幾推介大家試下~畢竟唔係周圍有得食!之後就試一試依到既海鮮,今次點左二隻貴妃蚌,望落好新鮮,滾滾就可以食,入口肉質非常爽口彈牙,鮮味十足!另外手包餃子

裝修吸引,野食又如何呢🥢😋都好唔錯!!
醬料自助形式,選擇多,沙茶沙嗲同薑蓉都有!

另外手包餃子同手打丸類試左「菜灼鹽搞唔餃」同「牛b子」,依到既菜式命名都玩味十足,其實即係菜苗餃同手打牛丸。
菜苗餃都足料,雖然唔係好大粒,不過皮薄餡靚。

而手打牛丸都唔馬虎,個人覺得依到比平時其他打得肉質更實,真係夠哂彈!牛味都好濃!

之後就到百花齊放蔬菜盤,三樣菜:唐生菜、西洋菜同豆苗。蔬菜都鮮甜,最愛豆苗😋

打邊爐最後點少得甜品,依到都算多野簡!今次簡左個「唔係椰菜花」姐係椰香脆麻花,依一款懷舊小食已經買少見少,餐廳做得好好味,脆麻花炸得唔油,配上大量既椰絲同蜜糖,甜而不膩,不錯不錯!
2019-11-17