2020-05-07 6999 瀏覽
之前同朋友聚會提及過呢間餐廳,今日特意過嚟試下佢哋嘅午餐有冇朋友講嘅咁正😈門面貼左好多好有創意嘅裝飾,店面嘅裝飾亦充滿玩味感覺,整體就似一個主題Cafe一樣🤤餐牌食物選擇尚算多,而且配搭幾特別,好多都係未試過而又想像不到的配搭🤩蕎麥麵沾魚露配蜜汁香茅豬頸肉~幾特別嘅配搭,類似東南亞與香港口味的fusion菜,整碟以沙律為主,加入紅莓藍莓等等帶有酸甜味的生果,配搭沙律菜,感覺十分清新而且開胃🤤配搭脆脆嘅蝦片估唔到又幾夾☺️蕎麥麵大概係一啖份量,鹹鹹地味道幾特別,不過份量比較少~香茅豬頸肉新鮮濺起,外皮小小香脆,內裏肉質油脂較為豐富,富油香,而且爽口🤤夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬~估唔到明太子加入麻醬拌烏冬味道又幾夾,味道帶有少少酸甜味,有醒胃感覺,而且烏冬凍食比熱食較為彈牙,配合外皮炸得香脆嘅炸雞一齊食有兩種唔同層次嘅感覺🤤而且賣相都好fresh☺️你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?~第一次見益力多加柚子嘅配搭,估唔到柚子嘅酸甜味道加入益力多味道原來又幾夾,不過益力多味道比較出,而且因為製成沙冰所以味道沒有想像般濃烈,適合不喜歡太甜嘅人,夏日炎炎可以refresh一下☺️無糖紅茶~可以跟餐配搭,

蕎麥麵沾魚露配蜜汁香茅豬頸肉~
蕎麥麵沾魚露配蜜汁香茅豬頸肉

夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬~
夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬

你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?~
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?

無糖紅茶~
可以跟餐配搭,天氣咁熱當然要叫杯冰茶,無糖正適合我呢啲唔鍾意太甜,而且紅茶嘅少少苦澀味可以中和返肉膩感,感覺無咁濟~
無糖紅茶
2020-05-05
蕎麥麵沾魚露配蜜汁香茅豬頸肉
夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?
無糖紅茶
  • 蕎麥面沾魚露配蜜汁香茅豬頸肉