焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2021-04-18 3125 瀏覽
尖沙咀棉登徑主打日本餐廳,不少日式拉麵,壽司等等都在這裏進駐。焱丸水產主打日本磯燒海鮮,喺餐廳門口都已聞到很香的鮮味,吸引咗我們。餐廳有日式小店的感覺,充滿日式風格的色彩,很溫馨。每張枱都設有燒爐,這裏的店員亦會幫忙燒,非常細心,令食客吃得好方便!蟹子蟹肉薯仔沙律 $78我很喜歡吃薯仔沙律,因不會太Heavy,裏面加入了蟹肉和蟹子,帶點鮮味,下面更有新鮮蕃茄和生菜,爽口清新!焱丸號壽司$158賣相已經覺得好吸引,超多的吞拿魚茸,蟹肉,飛魚籽,海膽等等,很新鮮,每一啖都好滿足,材料滿瀉。黑松露蟹肉味增甲羅少燒 食得磯燒怎會少得甲羅燒,滿滿的蟹肉加上蟹子和黑松露,淡淡松露香,蟹子卜卜脆,鹹香相宜。鮑魚磯燒 $136鮑魚十分新鮮,大隻,放想上時仍然好生猛。鮑魚爽彈,配上秘製醬汁,鮮味十足。烏賊磯燒 $75烏賊係必食,好彈牙一點都唔un,非常軟腍。它的秘製醬很香甜,除了焦香味,醬汁帶甜,更帶出烏賊鮮味。店員非常好更會幫你剪開,好吃!唐楊八爪魚 $80炸粉夠薄,八爪魚彈牙,配上沙律醬感覺輕盈。炸蓮藕片$35想不到這個炸蓮藕片又幾好食!非常薄的蓮藕片炸到像薯片一樣香脆!我本身不太吃蓮藕,但對於這個

蟹子蟹肉薯仔沙律 $78

焱丸號壽司$158

黑松露蟹肉味增甲羅少燒

鮑魚磯燒 $136

烏賊磯燒 $75

店員非常好更會幫你剪開,好吃!

唐楊八爪魚 $80

炸粉夠薄,八爪魚彈牙,配上沙律醬感覺輕盈。

炸蓮藕片$35

想不到這個炸蓮藕片又幾好食!非常薄的蓮藕片炸到像薯片一樣香脆!我本身不太吃蓮藕,但對於這個蓮藕片改觀,香脆鬆化,送酒一流!Sapporo!

• 甲羅燒
  • 烏賊磯燒