餐廳: 熊拉麵 (白加士街)
資訊:

2019-02-12 349 瀏覽
話說今日局長又要去進修啦由於時間尚早 所以就決定食d 野先去上堂咁我本身係想食澳牛既但點知原來初十先開所以就要搵下其他野食啦 結果就見到熊拉麵一直都有聽人講話熊拉麵質素唔錯見到時間仲係6點幾鐘唔洗排隊 就決定入去試一坐低都係好典型日式拉麵鋪格局哩度既點餐方法同其他拉麵鋪大同小異都係自己寫紙仔 哩度就有得揀返唔同麵質同埋叉燒既種類 叫做可以就返自己口味由於局長偏好食細麵 比較掛湯所以就決定左細麵啦跟住即刻飲返杯冰水 食拉麵一定要夾冰水拉麵就叫左期間限定既廣島蠔拉麵佢隻蠔都幾好味 唔會腥同埋成pat 野咁係我會鐘意食既蠔 亦都有蠔應該要有既鮮味湯底係博多風豬骨湯 夠濃夠杰 局長我好喜而哩幾隻蠔亦都令到碗拉麵既豬骨湯添上一份蠔既鮮味味道多左一個層次 幾清新幾特別 推薦推薦叉燒係火灸既一片厚叉燒 佢話係厚不過唔算好厚但幾嫩滑同埋鬆軟 都算係水準之作麵質亦ok 掛湯力最後不得不提哩一樽擺係枱面比你任加既辣芽菜局長我一個人食左佢半樽 真係超好食賣單95蚊 一轉身出門發現鋪頭門外面已經排左一條長龍果然
話說今日局長又要去進修啦

由於時間尚早 所以就決定食d 野先去上堂