2022-08-01 29 瀏覽
佐敦呢間餐廳望落似Cafe,又似酒吧,一望menu發現原來係食日式串燒🍢不過原來我同朋友都無估錯,因為除咗晚市係食串燒,佢下晝係café,再夜啲係酒吧‣ 串燒餐廳主要食雞既串燒,咁多款串燒之中其中好推薦既係「墨樂雞」、「雞皮」、「雞皮蝦」同「豆腐燒」墨樂雞 - 雞肉包住墨魚滑,爽脆又彈牙,雞肉加上墨魚滑既味道非常夾雞皮 - 同出面既好唔同,唔係干柴柴而係有一定既juicy口感雞皮蝦 - 雞皮包住蝦肉,兩者本身就好食,加埋有1+1>2既感覺豆腐燒 - 口式豆腐,真正既外脆內軟,入面既豆腐仲好滑‣ 火焰粒貝 ⋆ $168原隻粒貝,上面仲有火焰真係睇得又食得。粒貝已經切成細片,入口好爽,入面既汁仲好鮮甜,會飲到酒既香味。‣ 雞肉棒棒 ⋆ $58 佢既免治雞肉棒軟熟好多,軟骨比較少,反而更着重雞肉嘅口感。另外仲配咗蘭王蛋,更加香‣ 爐燒乾物拼盤 ⋆ $128拼盤分別有雞泡魚干、大澳花竹蝦干同大澳瀨尿蝦干。三款乾物都好適合配酒~花竹蝦干好特別,帶少少咸香。

‣ 串燒
豆腐燒 - 口式豆腐,真正既外脆內軟,入面既豆腐仲好滑

‣ 火焰粒貝 ⋆ $168

‣ 雞肉棒棒 ⋆ $58