2019-03-27 55 瀏覽
今日經過淘大花園,見到呢間網上好多介紹嘅釜飯,仲要有鰻魚,就入左去食喇!髒髒炸香蕉呢個好有驚喜,有一層好跪嘅外層,包住半溶狀態嘅香蕉,再灑上一層可可粉,口感同味道都好有層次感。吉列牛舌外層嘅炸漿唔會太厚,牛舌比我想像中厚身,肉汁都算多,又唔會好似出面好多舖頭咁,炸到好乾身。黑松露玉子燒玉子做到平時食開嘅層次感,亦有應有嘅甜味,黑松露醬嘅味道剛剛好,唔會遮蓋玉子嘅甜味,平衡感做得好好。汁燒牛肉釜呢個性價比其高,每粒牛肉大約兩隻手指頭嘅大小,有成十粒左右,每粒都好多肉汁,師傅只用左黑椒同鹽去調味,完全感覺到牛肉本身嘅肉味,真係比想像中好食好多!鰻魚(金魂)極釜本店嘅主打菜就係鰻魚,店員都好熟悉菜單,好快就同我地介紹唔同款式嘅鰻魚釜,唔同部位都會有唔同嘅口感,我就揀左最油嘅腩位,果然無令我失望,油而不膩,份量都好好,都有成一個手掌嘅長度,啲汁都唔會好多,仲有少量野菜配搭,都相當豐富。

髒髒炸香蕉
炸香蕉