2016-03-11 356 瀏覽
今日同好友轉戰d 特別少少既地方晚飯,半Bar 半餐廰既Mini Club!雖然一向對以Bar經營既餐廰唔係太有好感…但係網上好評如潮,就黎發挖一下。平日約七點黎到,人無想像中多,坐靠窗Stool 位置,由於人唔多又唔迫,都尚算舒服。待應放底花生同Ipad 餐牌,略作介紹…點餐都係留番比友人做,我食花生!飲品點左 Strawberry Me.......賣相唔錯,用心諗過,針筒放左Strawberry Syrup,有得飲有得玩,Strawberry味都幾濃,有沙冰 Feel,又唔會好葯水,幾好。海鮮併盤﹕其實有好多其它選擇,但係好多人介紹,兼且佢賣相吸引,實在忍唔住。份量大,種類多。睡蟹、青口、翡翠螺、鮑魚、玫瑰蝦刺身、龍蝦............排得好滿!重點講,d 螺肉鮮味爽口,蜆肉大粒脹卜卜但係有沙 (可惜)!青口及鮑魚味濃,玫瑰蝦刺身都唔錯,但係唔及出面日本店既牡丹蝦鮮味。全份最正係睡蟹,結實多膏多肉,蟹直情係松皮,啖啖肉同膏,絕對值回票價!炸魚薯條,薯條炸法同街有少少唔同,感覺佢用左少少粉漿,非常惹味香脆,要駁住食…炸魚炸漿都處理得好好,唔會皮肉分離,唯一要提既就係魚肉無咩點

Strawberry Me

海鮮併盤
睡蟹
炸魚薯條,薯條炸法同街有少少唔同,感覺佢用左少少粉漿,非常惹味香脆,要駁住食…炸魚炸漿都處理得好好,唔會皮肉分離,唯一要提既就係魚肉無咩點醃,鯹味重!
炸魚薯條
呢個極尚法式多士夠特別,三個味分別為蝦、鵝肝、三文魚!鵝肝最普通,但最好味…蝦多士用左少少日本芥末,唔係我杯茶,三文魚個底放左辣既蕃茄醬,辣得我無晒味,可惜。
極尚法式多士
整體黎講,價錢合理,環境唔會太嘈,食物有特色,兼且水準明顯同其它以同樣方式經營既一般餐廰高!

呢度都好多手工啤,三五良朋係呢度黎個慢食慢飲的確唔錯。
2016-03-01
Strawberry Me