2021-12-31
🍜☕️麵賜園@noodlesdimension 同🧔🏻♂️去咗旺角行街,見到間新派麵店裝修幾特別,還有本地烘焙高海拔咖啡😍於是就去試吓,餐廳以水泥色為主調,加上霓虹燈設計,很新穎的風格。「牛隊長湯麵🐮」麵底揀咗拉麵,餐廳好細心🙌🏻麵質的軟硬度,多蔥多芫荽少麵都有得俾客人自己選擇,個湯底好好飲,成碗都好足料,除咗有牛柳牛筋蘿蔔,還有我喜歡的和牛封門柳😎「素人偽豬肉昆布湯麵🐖」🧔🏻♂️喜歡昆布豆腐湯底所以揀咗呢款,有雞髀菇片、竹笙、還有植物豬肉扒,佢話湯底好正好好飲但塊豬肉扒比較濃味。精選套餐任選一款蔬菜🥬「迷你金銀蛋白菜」「日本舞茸炒雜菇」絕對唔係迷你係勁大份囉😂鹹蛋皮蛋勁足料👍🏼炒雜菇有好多種類嘅菇,好入味。精選套餐任選一款小食🦪「黃金炸生蠔」「香辣單骨雞翼」必嗌🤩生蠔炸得脆卜卜,有鹹蛋黃喺面。雞翼又好香口,而且單骨非常方便。搖呀搖烘焙咖啡☕️見到個名幾特別所以叫咗呢杯,上面有層厚厚的奶,溝埋咖啡飲埋就苦苦地微鹹,又幾得意😎冰啡樂🥤☕️一睇個名就知道係咖啡結合可樂,依個好玩😂侍應溫馨提示叫我哋慢慢將罐可樂倒落咖啡度,唔好太急會瀉晒出黎。入口有清爽的可樂味,之後慢慢滲出咖啡的香味🤡最尾仲送咗一
@noodlesdimension
「牛隊長湯麵🐮」
「素人偽豬肉昆布湯麵🐖」
精選套餐任選一款蔬菜🥬
「迷你金銀蛋白菜」「日本舞茸炒雜菇」
精選套餐任選一款小食🦪
「黃金炸生蠔」「香辣單骨雞翼」
必嗌🤩生蠔炸得脆卜卜,有鹹蛋黃喺面。
雞翼又好香口,而且單骨非常方便。
搖呀搖烘焙咖啡☕️
冰啡樂🥤☕️