2020-10-06 377 瀏覽
今日嚟到尖沙咀食dinner~揀左一間大廈嘅樓上鋪~主打海鮮同新奧爾良菜🥰見到門口一啲新聞報道老闆係由夏威夷返嚟,引入美國同埋新奧爾良嘅特色菜~有唔同種類嘅海鮮西餐同飲品作為選擇😍有酒精或者Mocktail嘅飲品😆Seafood Platter A 檸檬牛油汁 ($398)揀咗海蝦活青口同海蜆各10件😆有一大個鐵兜裝住~職員攞過嚟嘅時候有一個透明膠袋,外面包着藍色魚網袋,袋入面有海鮮拼盤☺️配埋我哋揀嘅檸檬牛油汁~職員會不停要個袋攪勻啲醬汁,再俾我哋打開~一出嚟就見到熱氣騰騰嘅海鮮😍好豐富🥰青口海蝦都好新鮮👍🏻食落好有鮮味😋好鍾意個醬汁💕酸酸甜甜~除咗有海鮮,仲有腸仔,薯仔,粟米🌽食完呢個拼盤都有少少飽🤣Crab cake ($98)呢個蟹餅好特別好精緻😍屬於一道前菜~細細舊🙈食落幾鬆軟香口👍🏻外型都好靚🥰食到啲蟹肉幾香甜😋香煎刺身帶子意粉($155)有三舊大大嚿嘅帶子😍好香甜😋新鮮而且好易入口👍🏻幾香滑同埋幾入味☺️意粉煮得恰到好處😋軟淋乾身🥰同埋醬汁都好好味💕同成個意粉好夾~Sugar Kiss ($58)呢杯係一杯Mocktail~有熱情果同紅莓汁☺️酸酸甜甜幾好飲😋中有熱情果嘅肉粒係

Crab cake ($98)

香煎刺身帶子意粉($155)

Sugar Kiss ($58)
呢杯係一杯Mocktail~有熱情果同紅莓汁☺️酸酸甜甜幾好飲😋中有熱情果嘅肉粒係入面😍好豐富💕

Tuscany Sun ($58)
呢杯都係一杯Mocktail🥰有蘋果蜜桃作主打☺️杯面仲有蘋果~比Sugar kiss酸少少🙈不過幾開胃👍🏻飲品嘅顏色幾鮮艷😍係打卡之選🤣

Apple pie with ice cream ($78)
蘋果批全部都係蘋果肉粒🤣蘋果肉粒以玉桂粉炒熱~蘋果肉幾軟淋😆仲有好濃郁嘅玉桂粉味🥰幾香租~同埋好多蘋果肉包住🤣蛋糕餅底幾香甜👍🏻雪糕係士多啤梨雪糕💕軟滑有香濃嘅奶味😋幾creamy~仲有士多啤梨伴碟😍好正😊

餐廳嘅服務態度好好🥰會不停幫你換碟~同埋有個兜裝海鮮嘅殼🤣又有手套俾你攞海鮮食~唔會整污糟雙手,保持乾淨👍🏻而且餐廳坐得幾舒服💕飲品五彩繽紛☺️好靚😆有好多選擇😍好值得一試🤗
香煎刺身帶子意粉
Seafood Platter A 檸檬牛油汁