2020-07-13 787 瀏覽
平時經過銅鑼灣都有聽過呢間火鍋餐廳個名覺得幾得意,然後上網search一下見到裏面嘅裝修都好有特色好得意,好靚,所以就搵次去銅鑼灣行街嘅時候順便喺呢度食晚飯打邊爐,上到去等咗一陣之後入去坐低,枱面已經有齊晒所有你想要嘅嘢,例如食具,點菜只, Menu,同埋最緊要嘅就係圍裙,發覺而家好多火鍋店都開始做埋呢樣野,好貼心咁比客人穿上圍裙,就唔會彈到成件衫都係,佢哋有啲set餐係傻二人或四人,有啲就散叫,我哋就叫咗個番茄薯仔湯底喎,海鮮二人套餐,當中包括左炸龍蝦球,蔬菜拼盤,魚皮餃,雪場蟹柳腳,同埋一個海鮮拼盤,而海鮮拼盤當中有海蝦,元貝,貴妃蚌,象拔蚌BB同埋花甲,蔬菜拼盤就有粟米,生菜,炸芋頭,湯底嚟到之後等咗一陣就開始食得啦,值得推介佢哋嘅蕃茄薯仔湯真係好濃郁,好夠味,唔同出邊一般火鍋店嘅蕃茄湯底比較水,佢哋嘅就真係可以當湯咁飲,我都已經飲咗好幾碗,先講吓海鮮拼盤啦,所有海鮮都非常新鮮,亦都非常大隻,真係值得推介嚟呢度食海鮮,我亦都見到佢哋有魚缸飼養海鮮,所以真係新鮮嘅,其他食材都正常可以,一大班朋友真係可以嚟呢度試吓,因為我見到佢哋亦都可以有房坐,啱晒鍾意有私穩度嘅一大班朋友啦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2020-07-07