The Place

餐廳: The Place
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: The Place
資訊:

2017-06-02 4785 瀏覽
假期前夕未夠7點鐘已經坐滿左8成, 黎之前對呢個buffet 充滿期望, 好采最後都無令我失望!今期做緊巴斯克主題, 匕打西班牙同法國既特色食品, 西葡菜式都幾特別, 但法國原素就唔係好感覺到。首先先吃生蠔, 當日有紐西蘭同美國生蠔, 唔大隻但鮮味十足, 可惜美國生蠔拎左2隻就無再出 其他海鮮都好鮮甜多汁, 長腳蟹質素非常不錯。熱食方面, 餐廳其中一個招牌就係焗龍蝦, 味道適中唔會太膩, 但肉質較un, 另外有新加坡黑椒蟹鉗, 好惹味好正仲有1個鵝肝位, 令到成個餐廳都好香, 鵝肝多士都唔錯!到到巴斯克主題既特式菜, 有雞肉paella, 馬介休球, 豬腩肉etc, 個人麻麻呢幾款食物, 所以熱食就無咩其他選擇, 反而燒味都唔錯既。仲有其他buffet 例牌野: 沙律 (選擇都幾多), 刺身壽司(有火灸系列xd), 燒牛肉(好un無咩味), 湯麵 (海龍王湯底幾好味)。甜品方面選擇非常多, 特別推介macaron, 好少buffet 可以整得咁好食!! 仲有movenpick雪糕, 其他蛋糕質素都好高總括黎講, 雖然呢個主題唔係個個岩, 但餐廳每款食物味道都相當高, 款式亦都多, 服務
 其他海鮮都好鮮甜多汁, 長腳蟹質素非常不錯。
新鮮生蠔

蟹鉗
焗龍蝦
仲有1個鵝肝位, 令到成個餐廳都好香, 鵝肝多士都唔錯!

燒味
西班牙炒飯

沙律區
咖哩
燉湯
湯麵

甜品

總括黎講, 雖然呢個主題唔係個個岩, 但餐廳每款食物味道都相當高, 款式亦都多, 服務亦都好貼心. 擺個糖漿都特登擰番好就手d, 抵讚!!
不過當日估計有公司飯聚, 所以比較嘈~ anyway都可以再encore!!!!!!!
生日
新鮮生蠔