2018-06-23 255 瀏覽
一行六人的生日飯,正煩惱去邊食,既然係生日飯不如打個邊爐慶一慶佢。之前都想試哩間616,因為聽聞佢係精品牛肉火鍋,咁岩六月做緊優惠推廣66折,唔使諗了,就哩間。餐廳有兩層,我們坐了上層,大排檔式格局,但係用上pad pad 點菜(就算叫一支可樂啲夥計都會請妳用pad pad叫)感覺好似大陸某出名連鎖火鍋店。由於時限100分鐘,所以送菜速度頗快。依到真係牛肉專門店,除左蔬菜類都只係得牛肉,我地叫左個酸菜湯底同埋好多不同部位既牛,有好多名都未聽過,就叫黎試下先。滑尾龍用生雞蛋去撈牛肉食,加了蛋汁感覺很滑,多左蛋汁就放落去當蛋花湯。牛扑肉肉質細嫩,濃厚肉味,薄薄地一塊齒頰留香,食完再encore 叫多碟匙柄有牛𦟌質感,唔會靭,仲好彈牙匙皮比匙柄精瘦,不過肉質不削。金花趾這個肥膏較多,比較難咬。牛丸非常好味要encore! 口感爽,牛肉味濃厚,整粒牛丸充滿由入囗到結尾都令人很滿意。牛肉餃牛肉和皮不是黏在一起,食既時候似係一塊皮包住一個牛肉球咁,整個沒什麼特別。水蓮未聽過依個菜,就叫黎試下。佢好似成札繩咁,好爽脆,幾特別,不過味道有點青。響鈴因為有66折關係所以十分便宜,大概二百元一位,不過下次

酸菜湯底

牛扑肉

匙柄

有牛𦟌質感,唔會靭,仲好彈牙

匙皮

比匙柄精瘦,不過肉質不削。

金花趾
金花趾

這個肥膏較多,比較難咬。

響鈴

因為有66折關係所以十分便宜,大概二百元一位,不過下次請願俾正價慢慢嘆。如果喜歡牛肉的朋友一定要試試。
好嫩滑既牛朴肉👍🏼
2018-06-16