六月其中一晚,黎左呢間食晚餐,之前都係呢間食過兩三次,質素都正正常常。今次總共叫咗兩個吉列和牛牛扒,order 完之後,個女店員好似發緊夢咁,問我地係咪只係叫一份和牛牛扒,我地話唔係,總共要兩份吉列和牛($278一份),之後又問多次我哋飲咩,我地都好驚佢落錯單。好啦重點係度,兩個餐都黎到個時,兩份嘅質素好明顯好唔同,有一份明顯係明顯係平啲嘅牛扒餐($188 一份)於是我哋向落單既戴眼鏡女店員追問,究竟係咪有一份黎錯左。女店員佢答唔出,跟住佢搵個男店員解答,個男店員堅稱兩份都係和牛,只係佢地黎自牛既唔同部位,所以形狀唔同。講真真和牛個碟厚身咁多,色澤紅好多,有油脂分佈,另一份薄身咁多,黎到已經熟左80% , 無油脂,食落無牛味,d staff 真係當啲食客係白癡。 如果我叫左個$188 而唔好食既,我都算啦,但我而家比左$278, 你比返$188 既質素比我,絕對係欺騙食客。如果你想比完錢再受氣既,就黎呢間啦。一間餐廳做得好唔好,都好睇你請左d 咩員工而點解中環間分店都執埋,都唔難理解同類型既餐廳都好多,我以後都唔會再幫襯呢間。

一間餐廳做得好唔好,都好睇你請左d 咩員工
而點解中環間分店都執埋,都唔難理解

同類型既餐廳都好多,我以後都唔會再幫襯呢間。

吉列和牛牛扒
吉列和牛