2017-07-24
牛頭角,細細個以為個度有好多牛。大個咗發現,原來.......有好多... 好多... 好靚嘅......芭....菲!🤣碌碌下ig,發現朋友post係宮葉嘅芭菲好鬼吸引,見佢仲有飯食,一於用一晚,自己扮去日本,食好西! 「哈,我又飛啦!」我同朋友叫咗吉列豬扒親子丼($50),同埋牛肉親子丼($50)-- 滑蛋同牛肉唔會好老,岩岩好。 吉列豬扒都大大塊,同埋個飯嘅份量都比相像中多,仲有碗麵豉湯,性價比都幾高! 黎到戲肉,宇治抹茶芭菲 ($50)-- 抹茶芭菲材料都幾多,有火龍果、抹茶蛋糕,白玉,等等等等,相當豐富😯! 個抹茶雪糕我發現比市面其他芭菲嘅份量都多,配埋紅豆一齊食,又係另一個享受!🤣藍莓芝士餅雪糕芭菲 ($46)-- 又係一杯靚靚嘅芭菲!件芝士餅都幾大件,配料有藍莓、芒果、紅莓,好似好多生果好健康咁😏,都唔係好肥姐(自欺欺人mode)!不過,宮葉嘅性價比係幾高,芭菲又靚又吸引,可以再戰!🤣
不過,宮葉嘅性價比係幾高,芭菲又靚又吸引,可以再戰!🤣