(非會員)
2008-11-16 22 瀏覽
今日阿爸生日,諗住打邊爐慶祝之前睇過d飲食雜誌介紹佐敦區既打邊爐我地就誤打誤撞入左間牛皇星我地叫左幾樣野,包括重點:牛肉,佢份menu有好多選擇,例如有分邊位、頸位、脊位、牛肉粒等但可惜我地order既時候,佢話『所有』都無!!!『所有』?佢地話d貨唔靚所以唔入,今晚只有雪花肥牛無計,照order左一客先諗住雪花牛無咩特別,結果係無期望之下d牛肉好好食,肥瘦適中,食落去有肥膏既香味但唔"漏",無渣另外仲有一客大刺身拼盤---很差,首先種類很少,得三文魚、八爪魚、希靈魚、北寄貝同"裸"肉,不太新鮮,始終唔係食日本野既地方,只不過阿爸想食先order,未試過既朋友不建議order珊瑚蚌同貴花蚌---都很爽,好味墨魚滑拼蝦滑---這個很好吃,很彈牙,好明確係有俾心機打到起膠古法避風塘炒"顯"---不太入味、但"顯"肉很鮮脆骨腩---呢個都好好味,細妹爭住食〝結果encore左兩次另外一d基本野,菜呀同個烏冬個d啦六個人食埋單$1280但最唔好係d人見你停晒手就開始黎執野,跟住仲好快上生果上完生果無幾耐又叫你埋埋張單先,呢點服務就弱左好多破壞晒對呢間店既好感但以味道黎計,都可以一試既
今日阿爸生日,諗住打邊爐慶祝
之前睇過d飲食雜誌介紹佐敦區既打邊爐
我地就誤打誤撞入左間牛皇星

我地叫左幾樣野,包括
但可惜我地order既時候,佢話『所有』都無!!!
『所有』?佢地話d貨唔靚所以唔入,今晚只有雪花肥牛
無計,照order左一客先
諗住雪花牛無咩特別,結果係無期望之下
d牛肉好好食,肥瘦適中,食落去有肥膏既香味但唔"漏",無渣

另外仲有

珊瑚蚌同貴花蚌---都很爽,好味

古法避風塘炒"顯"---不太入味、但"顯"肉很鮮

另外一d基本野,菜呀同個烏冬個d啦

六個人食埋單$1280
但最唔好係d人見你停晒手就開始黎執野,跟住仲好快上生果
上完生果無幾耐又叫你埋埋張單先,呢點服務就弱左好多
破壞晒對呢間店既好感

但以味道黎計,都可以一試既