2019-08-12 7 瀏覽
每逢去到東京都一定會去食呢一間牛繁燒肉店,點知最近發現原來香港已經靜雞雞開咗,雖然宣傳唔係好多,但都吸引晚晚滿座,我哋夜晚6:00去到,已經有半成入座率,心暗想點解咁早都有人食燒肉,可能我真係低估左港人鍾意食燒肉嘅!食過之後,我終於明白呢一間過江龍嘅威力,同日本還原度足九成!價錢仲相當之抵食!葱燒鹹香牛舌 $98牛舌已經預先腌製好,另外更會送上一碗蔥花,可以放上牛舌上面一齊燒,或者當燒熟牛舌後放上蔥花,會令到牛味更加突出牛舌由於我哋選擇咗薄切,所以基本上一放落個爐燒30秒就食得,肉質好淋好滑,真係唔錯壺漬牛肋條$108牛肋條放喺壼內被燒肉汁浸住,面頭三色青蕉遮住,要夾開先至影到相牛肋條非常長,個人覺得如果原條燒後,自行剪開細細粒,會比成條食更加方便,牛肉粒夠晒林身,易入口!

葱燒鹹香牛舌 $98

壺漬牛肋條$108