2022-11-07
旺角站📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 -星期五黃金晚市既旺角多人到爆,好多餐廳都要排隊,好彩有book定牛大人打邊爐🍲如果Walk in應該冇乜可能等得到澳洲極上和牛吃到飽套餐($328+10加一)食過咁多間台式火鍋,牛大人嘅火鍋質素相對比較穩定,而且裝修和環境讓人坐得比較舒適,約朋友打邊爐係不二之選。😋如果能夠有包廂提供格調會再提升係時候入正題啦,先講湯底先,今次我朋友唔食得辣,所以簡左台灣鳳梨雞鍋, 清清甜甜,好易入口😍肉類方面,呢個套餐係最頂級,牛當然都唔錯。澳洲和牛M5牛肩卷最推薦!牛味濃,肉質嫩滑,食過就食唔到其他級別既肉😂而家仲有期間限定嘅SRF美國黑牛後腿肉和北海道十勝豚,聽到個名都知值回票價😍安格斯特選牛板腱都唔錯,而上腹牛五花就一般般。豚肉同雞肉不過不失。章魚漿真材實料,如果再爽口彈牙口感更佳。餃子多汁,大小適中。其他配料係外面自取,牛丸特別推介,重牛味多汁!凍豆腐、枝竹吸晒湯底d味,打邊爐必叫。重點有鴨血,仲要大大舊😻小食方面,全部都好香口好食,(掛住同朋友傾偈唔記得影😂)另外老油條都好脆口👍🏻野飲都係自助,汽水、泡茶應有盡有。晚市重會有埋會有手調飲食可以order。調味
澳洲極上和牛吃到飽套餐($328+10加一)
調味料都係自助任取。最後甜品可以order雪糕和仙草芋圓🍦🤣😅(可惜今日我最愛的朱古力味冇晒)