2022-06-07 1176 瀏覽
與朋友吃午餐,選了這家烏冬專門店,門一打開,看到的格局有點像居酒屋,我特別喜歡居酒屋的,可惜午餐沒有可能吃居酒屋,唯有等下次再品嚐吧~午餐通常都是吃set 的,既然這裏是主打烏冬,咁當然要試吓,就揀咗佢個二丼set, 一個飯丼,再加個mini 烏冬,又可以食飯,又可以試個出名烏冬,一舉兩得😋同朋友分別叫咗唔同既set, 有天婦羅蝦,有魚生飯、有饅魚,再加烏冬。我食果個係天婦羅蝦,有2隻蝦再加茄子,天婦羅即炸好食,但唯一問題係個丼飯盒上有沙律係側邊,咁令到個天婦羅有水氣變濕,呢個大打折扣,至於個烏冬係好爽滑,好好味,雖然只係簡單熱湯烏冬,但都好好味😋同行另外2個朋友分別試饅魚同魚生,都表示okay, 而魚生飯更是超值,見到個魚生份量都okay,下次我都要試吓~