3K
2015-07-01 1737 瀏覽
同阿爸慶祝父親節,黎左八幡屋食放題,好彩一早book左枱,上到黎全場爆滿,門口仲有好多人等位呀!放工已經好肚餓,一坐低梗係劃劃劃,寫寫寫,好多野食揀,壽司、刺身、鍋物、炸物、應有盡有,仲加左錢升左級,有我同阿爸至愛嘅生蠔任叫呀~!!點完野,食物好快黎。食咁多次放題,得呢度有生薑,阿爸話食日本野一定要有生薑,哈哈,又叫返一客比佢食下。右上將軍沙律,有温泉蛋撈生菜,好味。左下蟹籽沙律,沙律醬略微多了點,青瓜很新鮮。右下韓式牛舌,微微辣好開胃,牛舌煮得好淋好入味。左上一般刺身,左下係升級版刺身,右上生蠔用上小匙羹上好特別,同樣新鮮肥美,點幾多黎幾多無扣數,good呀。壽司,燒鯖魚,焗蠔等,火灸壽司真係好香口,入口又滑又甘香,好味好味。等得較耐嘅串燒,冬菇好厚身好香,秋葵好少地方有得食,原來燒都好好味,平時通常煮咖喱先食到。手卷同軍艦都係阿爸叫,佢話好新鮮,又唔會好大舊一件飽,抵叫黎食!燒粟米又係一定要叫之物,甜粟米配滆左嘅牛油真係一流。枝豆係我至愛小食之一,叫黎過下口引唔錯。炸芝士年糕真係邪惡之物,對佢又愛又恨呀,好好味但又好高熱量,只能小食多滋味了。食飽飽又到甜品時間,叫左綠茶同荔枝雪米糍

放工已經好肚餓,一坐低梗係劃劃劃,寫寫寫,好多野食揀,壽司刺身、鍋物、炸物、應有盡有,仲加左錢升左級,有我同阿爸至愛嘅生蠔任叫呀~!!
食飽飽又到甜品時間,叫左綠茶同荔枝雪米糍,兩者都好正,綠茶味濃,荔枝味香又甜。另外仲叫左芝麻雪糕,蘋果味大福餅,雪糕泡芙,真係好滿足呀!!
2015-06-17
慶祝紀念