2023-10-04 559 瀏覽
荔枝角又有新開的手工茶飲品店,白色為主的小店只做外賣。有六個系列的飲品,其中最吸引我的爆打香檸茶系列、低脂希臘乳酪系列,近來比較hit 的爆打香檸茶,有獨特檸香,而希臘乳酪飲落酸酸甜甜又唔膩。其餘的四個系列包括有鮮/奶茶、咖啡、芒芒及純茶系列,也有很多選擇。落單付款後,大約等5分鐘就有外賣飲品,賣相吸引,有招牌的可愛貓貓logo。青提香檸茶 $32香水檸檬經爆打釋出獨有清香,檸檬味突出,清爽解渴,酸酸甜甜好消暑,加左青提,多份果香同清甜,比普通檸檬茶更好飲,份量大大杯超值。牛油果乳酪 $38有濃郁牛油果味,軟滑細緻質感,入口好滑唔會太杰身飲唔到,甜度亦適中,用左較為高質的希臘乳酪,低脂更健康,味道更輕盈,而且唔太酸。生椰咖啡 $38咖啡加全脂奶、低脂奶、燕麥奶都好常見.....但最近多左店加coconut,估唔到味道好夾,仲多左份椰子香同椰青水的清甜味,呢款咖啡味偏重,奶味平衡,微微的椰子風味。

荔枝角又有新開的手工茶飲品店,白色為主的小店只做外賣。

青提香檸茶 $32

牛油果乳酪 $38