2020-06-16 738 瀏覽
疫情關係加上友人生仔,已經成半年冇約過出黎聚會今次友人話想食燒肉,最後揀左銅鑼灣依間熊本燒肉黎食一坐落枱就首先揀左餐先,288再加3x蚊有多3款和牛選擇,好在有加到,如果唔係就.....陣間講一黎到首輪order當然係樣樣都叫D牛肉嘅款式都有十零款,但質素就.....牛肉粒只適合重口味人士,味道偏咸而食唔到牛肉味,但肉質算腍尤其係厚切牛舌,燒完韌到就黎咬唔開,幾位友人都選擇左放棄兩款薄切肥牛反而仲易入口,又唔使怕韌,不過肉味都係冇乜加錢嘅和牛同豚肉相對黎講質素好好多,所以成餐都係圍繞住加錢嘅黎order但一點和牛就要點三式拼盤,都唔知係食左D咩部位,不過口感腍滑,又有肉味,算數除左燒肉之外,menu亦有熟食以及刺身熟食當中叫左餃子,普普通通,趁熱食皮就脆,但餡料普通又冇肉汁,可食可唔食刺身反而還好,同日式放題D質素差唔多,有油甘魚同鯛魚,都有少少鮮甜味,三文魚都夠肥美另外like FB有埋個壽喜燒送,肉係肥牛而並非用和牛,肉香不足,油香沒有,仲包埋個滑蛋飯俾埋填飽你個肚其實我張枱都加左錢升級有和牛食,點解唔provide埋幾塊和牛黎做個壽喜燒instead of用幾塊普通肥牛黎整俾我地
一黎到首輪order當然係樣樣都叫D
牛肉嘅款式都有十零款,但質素就.....
牛肉粒只適合重口味人士,味道偏咸而食唔到牛肉味,但肉質算腍
尤其係厚切牛舌,燒完韌到就黎咬唔開,幾位友人都選擇左放棄
兩款薄切肥牛反而仲易入口,又唔使怕韌,不過肉味都係冇乜

除左燒肉之外,menu亦有熟食以及刺身
其實我張枱都加左錢升級有和牛食,點解唔provide埋幾塊和牛黎做個壽喜燒instead of用幾塊普通肥牛黎整俾我地食呢?

食飯期間有請店員幫手影張相,得4個人食飯,小弟都要被cut左半個頭....唯有自己再影過
疫情關係張枱都有間塊膠板,食客人數亦不少,基本上都坐足8成
但去到我地食完都成9點幾,明明已經有大半吉枱,同時亦有其他食客仲未last order,唔明白點解店員都係要催我地走,好似阻住佢地執枱收工咁,俾人催左兩次交枱唯有走人,想吹多陣水都唔得

整體黎講質素唔高,唔加錢食和牛拼盤的話,成三舊水食個燒肉放題,基本上冇咩燒肉放得入口,相信同樣價錢可以有大量其他選擇,唔會返食
2020-06-09