2018-12-02 445 瀏覽
同朋友打波之前行經附近,見到依間韓國野都唔錯,於是就入黎試下。雖然佢係主打燒肉,但係除左燒肉之外仲有其他野食,見到有份menu講既秋冬限定韓式鍋物,都幾岩我地食,所以就一於食鍋物,下次有機會再食韓牛燒肉。 咁佢個韓式鍋就有人氣海鮮鍋同埋牛肉野菇鍋,因為最近其實都食左唔少海鮮既關係,所以就揀個牛肉鍋,248港元夠兩個人食。 個鍋黎之前有各種各樣既前菜,我地食完沙律之後侍應仲問我地使唔使再添,因為我地諗住留肚既關係,所以都係唔使了。另外,個餐仲配一人一個白飯。 個鍋終於黎了,其實都好大鍋,好足料,有各式各樣唔同既菇類,岩哂我,中間就有牛肉,牛肉係加左配料醃過既。之後侍應就就倒D 牛肉湯落個鍋度,等一陣就有得食。 牛肉湯底鮮味,而且D 配料吸哂D牛肉味之後,非常正,牛肉不錯。另外,成個鍋雖然話係二人份,但係份量都係好多,我地食哂D飯之後,都仲有好多餸,最後都係好努力咁食,都仲有些小食唔哂。

前菜
因為我地諗住留肚既關係,所以都係唔使了。
另外,個餐仲配一人一個白飯。

韓式牛肉鍋
之後侍應就就倒D 牛肉湯落個鍋度,等一陣就有得食。

前菜
韓式牛肉鍋