2020-06-14
牛摩喺馬鞍山開咗年幾兩年,知道佢都算係黃店,而家又有燒肉同打邊爐嘅套餐,再加上用餐時間由90分鐘延長到120分鐘,所以同朋友去咗幫襯。一去到就派咗個信封裝口罩,先燒肉後打邊爐,啲海鮮同肉嚟齊之後,員工會燒一次示範俾你睇,如果都係唔識,仲有張牌教你點樣燒肉,非常貼心。右邊嘅係香辣海鮮醬,燒肉嘅時候落埋落去,燒完會好惹味,提鮮不少,隔離嗰兩Kai 野係骨膠原,店員話燒肉時落少少,會鮮味啲,我覺得濕潤左同埋增加左鹹味,類似濃湯寶d friend 。題外話,佢呢個燒肉夾勁user friendly, 傳統嗰啲t夾有舊嘢kick上Kick落,有時都幾唔方便,但係佢呢個夾有個的,的落去就夾埋,的上去就開返!燒出嚟啲嘢食都幾好食,睇吓個豬大腸燒得幾靚?值得一讚係啲海鮮唔係每款每人一隻,而係每款每人兩隻,而且都唔會話有雪味或者霉晒,算係唔錯。燒完之後就打邊爐,叫咗壽喜燒同埋豬骨濃湯,湯底味道好好,同樣都係嗰幾碟牛同豬,攞嚟燒同埋打邊爐又係兩種唔同嘅風味,而我自己就鍾意打邊爐多啲,牛味會鮮味同更出。出去夾蔬菜丸類,全部有蓋琴埋,感覺非常衛生,選擇亦都好多!我哋差唔多食到收鋪,店員提咗幾次雪糕機會收,我同
我哋差唔多食到收鋪,店員提咗幾次雪糕機會收,我同朋友本身都冇諗住食雪糕,但係店員好貼心咁行過嚟問使唔使幫我哋斟定兩杯雪糕,真係好sweet!
總括而言, $259食兩個鐘,又有服務,又有燒肉,又有打邊爐,又有雪糕,最重要係衛生,環境好,同埋黃店,必食