2025-06-21 387 瀏覽
燒得掂嘅泰式lunch呢間泰國餐廳整體感覺唔錯,環境布置有啲特色,燈光唔算太光,氣氛都幾舒服,座位都算闊落,適合同朋友一齊用餐。食物方面,串燒類選擇幾多,有豬肉、牛肉、雞肉,火候處理得唔錯,啖啖有炭香。燒魷魚都幾有誠意,用咗原隻魷魚,新鮮度可以,唔會太韌。至於鐵板蠔仔炒蛋,蛋香有返咁上下,蠔仔夠飽滿,算係一個不錯嘅配搭。午餐方面叫咗兩款主菜:蟹肉炒粉絲味道唔太濃,但粉絲吸晒蟹肉嘅甜味,整體唔會太膩;奶油大蝦伊麵奶味較重,蝦夠大隻,食落去口感算彈牙。芒果黑白糯米飯為整餐畫上完美句號,芒果香甜多汁,配搭椰香濃郁嘅糯米飯,甜而不膩。黑白糯米既有口感層次,又帶輕微嚼勁,食完有種滿足嘅幸福感。整體嚟講,呢間餐廳嘅菜式有心思,環境同味道都達到期望,有興趣可以一試。
燒得掂嘅泰式lunch