2017-07-07
今日同男友去左銅鑼灣行街行完街身水身汗就搵個地方食個飯經過呢間日式餐廳,見環境幾舒服就入去左試下行到咁攰緊係要叫杯野飲爽爽先,當正日本係故鄉既我見到有杯cocktail叫Fuji Mountain即刻就叫左黎試有種淡淡的荔枝味,同小小酒味,mix埋一齊真係好清新好爽既感覺男友就叫左杯suntory the premium malt's ,佢話飲啤酒先最解渴喎之後叫野食 首先鐘意健康既我叫左個蕃茄沙律 又係好清新既感覺再黎叫左個炸蕃薯條,外脆內軟,又唔會太甜,好好味道之後當然唔少得我最喜愛既刺身,好滿足仲叫左個燒鮑魚食再黎今晚就係既主角,火鳥。原本以為只係普通的燒雞。點知店員放低左隻雞之後點火,即刻就變左一隻燃燒中的火鳥,好靚!燒完之後店員仲好細心咁幫我地將火鳥切件。原本以為燒完之後d雞肉會變到好干,點知食落係皮脆,但雞肉仲好嫩好juicy,真係超級好味!食完火鳥男友都仲話唔夠飽,又叫左個鹿兒島和牛釜飯食,仲要迫我同佢一齊食,但係又幾正喎呢餐真係食得好滿足 推薦!!
行完街身水身汗就搵個地方食個飯
經過呢間日式餐廳,見環境幾舒服就入去左試下
Fuji Mountain
再黎叫左個炸蕃薯條,外脆內軟,又唔會太甜,好好味道
之後當然唔少得我最喜愛既刺身,好滿足
仲叫左個燒鮑魚食
火焰雞
呢餐真係食得好滿足 推薦!!