上周末我同三五知己揾咗個地方聚聚,選擇咗一間做打邊爐出名嘅地方,真係一個正選擇。由頭到尾,每樣嘢食都係舌尖上嘅驚喜,令人回味無窮。肉類選擇真係令人眼花缭亂👀,但其中最令我印象深刻嘅就係安格斯牛和黑毛豬。安格斯牛肉質鮮嫩多汁,而且幾乎冇羶味,每一啖都係咁滑咁香,真係食到停唔到口。至於黑毛豬,肉質細嫩而且鮮美,好似融化喺口裡咁。嗰啲特色丸類都非常值得一試。特別係車打芝士熱狗腸,啖啖芝士,真係超級過癮😋。如果你係芝士控,咁真係唔可以錯過。另外,韓國珍寶蟹柳同台灣無字豆紙都非常有特色,唔同於一般餐廳嘅選擇,每樣都令人驚喜。而家講下湯底啦,我哋選咗一個靚椰香湯底,味道清香卻又鮮美,仲有那種淡淡嘅甜度,係湯底嘅首選之一。真係要讚下呢度嘅環境,乾淨整潔又舒適,即使係周末人多都唔會覺得太擠迫。聚會咁開心,食物又好味,仲有啲啥呢?對啦,服務態度都非常友好,令成個晚上都好開心😊。總之,呢一餐打邊爐係真係食得好滿足,每樣食物都好有水準,尤其係肉類和特色小食,每一樣都令人回味無窮,絕對係下次聚會嘅首選!