餐廳: 鳴門魚湯麵亭
資訊:

2019-07-28 666 瀏覽
個人平時好少踏足何文田呢個地方,不過今日就喺朋友既介紹之下黎試下呢間鳴門魚湯麵亭山長水遠黎試到底有咩咁特別呢?就係佢地既魚湯石碢烏東喇個烏東用石碢裝住,送黎既時候個湯唔只係熱咁簡單,係滾熱辣。食既時候太心急好易就辣親自己,就算食到尾都仲係熱辣辣湯方面都值得一提—魚湯唔係好多地方有,同豬骨湯比起上黎少左油膩咁口感,多左一份清甜惟一要數唔好既地方就係鋪頭比較細,人同人之間坐得好近,我自己就喺食完想走既時候,一個轉身,手肘就唔小心打左落旁邊既人度。好彩對方大量冇怪我😅有機會經過可以試下呢間石碢烏東呀
山長水遠黎試到底有咩咁特別呢?
就係佢地既魚湯石碢烏東喇

有機會經過可以試下呢間石碢烏東呀