2021-04-30 33 瀏覽
因為等朋友又未到約定時間,就去呢度飲杯野,點知唔小心叫多個Bagel同蛋糕食~首先講下環境,佈置上充滿玩味,就係係樓梯間都一樣充滿色彩,每個地方都會花心機裝飾一下。座就偏向文青同舒適風,所以坐底嘆茶時都好舒服。🔸洋蔥藍莓貝果落Order後需要等8-10分,店員會即時幫忙加熱。Bagel好紮實,質地偏硬身,對比食過既香港和台灣Bagel佢都算數一數二硬身(但唔排除係加熱效果),微煙韌。藍莓帶出少少甜味,但藍莓味唔太突出,所而洋蔥cream好食,洋蔥味道非常強烈,整體我覺得係一個好食既鹹味Bagel,會想要回購。🔸Oreo白朱古力鹹蛋黃忌廉蛋糕白朱古力順滑Creamy,蛋黃部分的確係鹹蛋黃味,但唔會好強烈,所以同白朱古好夾,細細份唔太膩,外形可愛又好食🔸宇治抹茶牛奶奶味較重,甜度適中,唔記得同店員講甜度,但全糖都可以接受!茶味比較不突出,但可能我掛住玩貓,所以冰塊溶左,味道變淡。呢度有兩隻小可愛,極之唔怕人,隨時會係你身邊跑來跑去,又跳高跳低~但絕無傷害性,因為唔太怕人既關係,佢地都唔太介意俾人摸,有佢地陪伴好開心!

座就偏向文青同舒適風,所以坐底嘆茶時都好舒服。

🔸洋蔥藍莓貝果

🔸Oreo白朱古力鹹蛋黃忌廉蛋糕