今日哥哥約左我食lunch,最後佢揀左間屬於牛角集團旗下,位於朗豪坊7樓既「好呷台灣火鍋」。趁哥哥未到就花時間去鑽研吓個Menu啦!嘩嘩嘩!又係對一個選擇恐懼症重症病人(即係我)既一大挑戰(因為又要揀一輪先揀到)又台東南西北又餐價唔同又午市定食套餐。。。哎呀。。。最終好明智咁選擇左台中餐放題($158),哥哥有鴛鴦鍋coupon 可免加$50,會員9折(即免加一),埋單$316兩位。套餐肉食放題一般貨色,每份order有四塊肉左右。湯底叫左沙爹同椰子雞,都係一般貨色。套餐放題既甜品(紅豆湯~一般/檸檬愛玉凍~好酸)亦一般。反而自助區既食/飲選擇更為出色。自助區分為飲品區,熟食區及火鍋料區。先講飲品區,好正!有烏梅汁/玄米茶等樽裝/芭樂汁等台式飲品,亦有多款紙包/罐裝飲品選擇。熟食區仲正,有我至愛既鹽酥雞、脆香既炸魚皮、台灣腸(唔辣。甜。好味)炸豆腐粒(唔夠脆)、鹵水食物(乾咗啲),仲居然有辣同唔辣既爆米花(爆谷)(我覺得ok)添。至於火鍋料區,丸類一般無乜特色。蔬菜類居然有皇帝菜,正!款式好似蔬菜類比較多元化一啲。值得一提嘅係放題套餐裏面嗰個「麻辣芫茜雞滑」真係好難食。總結:今次坐得o

套餐肉食放題一般貨色,每份order有四塊肉左右。湯底叫左沙爹同椰子雞,都係一般貨色。套餐放題甜品(紅豆湯~一般/檸檬愛玉凍~好酸)亦一般。反而自助區既食/飲選擇更為出色。自助區分為飲品區,熟食區及火鍋料區。

值得一提嘅係放題套餐裏面嗰個「麻辣芫茜雞滑」真係好難食。

總結:今次坐得ok,飲品ok,價錢ok(我只係講$158/一位嗰個餐(台中)同只叫一個湯底,因為鴛鴦鍋要另加$50,會員九折即唔駛加一)。午市特價套餐只係得60分鐘享用時間,放題套餐就有100分鐘。。。如果兩款套餐既享用時間各加多20分鐘就會食得再舒服啲。其他套餐就貴左啲啲同未必夠時間食云所有食物。滿意度?今次都有接近70分嘅!😄
麻辣芫茜雞滑(難食)
鹽酥雞(推介)
台灣腸(推介)
飲品區(放題任飲)
烏梅汁/玄米茶(推介)
炸魚皮(推介)
爆米花(麻辣/甘梅)ok
2022-10-27
鹽酥雞(推介)
台灣腸(推介)
飲品區(放題任飲)
烏梅汁/玄米茶(推介)
炸魚皮(推介)
  • 鹽酥雞(放題任食)
  • 炸魚皮(放題任食)
  • 烏梅汁(放題任飲)
  • 玄米茶/桂花烏龍茶(樽裝-放題任飲)
  • 台灣腸(放題任食)